Om Nina

cropped-Nina__Floreteng.jpg

Äkthet. Jag älskar det ordet. Ja, egentligen älskar jag ord över huvud taget. Äkthet handlar för mig om att vara sann mot mig själv. Mitt i livet lever jag äntligen min egen yrkesmässiga sanning.

Jag har cirka tjugo års bakgrund som teknikinformatör, men längtan efter att arbeta med människor och människors utveckling blev till slut så stor att jag lämnade bruksanvisningar och instruktionstexter bakom mig till förmån för beteendevetenskapliga studier (magisterexamen i pedagogik) och coachutbildning på CoachCompanion till certifierad coach enligt International Coach Federation:s riktlinjer.

Just bland klienter och kollegor i branschen har jag äntligen hittat min ”flock”!

Det finns en sida till av mig, som för ungefär tre år sedan sprängde dammluckorna och släppte ut flödet. Det är min konstnärssjäl jag pratar om. En konstnärssjäl som främst ägnar sig åt att skriva. Trött på att sedan barnsben vara byrålådepoet har jag nu tagit denna sida av mig själv på allvar och kraften i de forsande vattenmassorna gör att det aldrig någonsin kommer gå att stänga dammluckorna igen. Jag har gått utbildning i kreativt skrivande, fått två av mina engelska dikter publicerade i engelska antologier och skriver på en självbiografi. Jag har ruvat på den självbiografin i mer än 15 år och den handlar om den långa och krångliga vägen till mina tre barn. Boken känns angelägen både för min egen utveckling, för mina barn och för alla som direkt eller indirekt drabbats av barnlöshet. Förhoppningsvis kan den ge andra hopp om att aldrig ge upp sin dröm om att bli en familj. Men boken är för betydelsefull för att stressa fram, så några år till kommer det ta att skriva klart.

Några av mina drivkrafter är passion i allt jag företar mig, kärlek till människor och livet samt kreativitet som för utvecklingen framåt. Min nyfikenhet på kreativitet har tagit mig ett steg längre, till att studera de kreativa processerna, för att bättre förstå vad som händer i det konstnärliga skapandet. Jag arbetar enligt en unik modell och håller även föreläsningar och workshops i kreativitet. Mitt mål är bland annat att coacha människor i deras kreativa processer.

Jag ser coachrollen som en syntes av allt som jag är och allt som jag tidigare har gjort. Med mina utbildningar, min livserfarenhet och starka intresse för människor och personlig utveckling känner jag att jag står stadigt i min roll. Det som är så fantastiskt med coaching är att upptäcka vilken stor potential som finns i varje människa och vilka fantastiska resultat som processen kan åstadkomma. Med hjälp av mina kreativa verktyg kan du ytterligare tänja dina gränser. Men hjälp av ett biofeedback-system där jag mäter HRV (Heart Rate Variability) kan du få hjälp att hantera din stress och skapa balans på insidan. Och med hjälp av mina kunskaper om psykosocial arbetsmiljö kan jag bistå din organisation i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Jag älskar mänsklig utveckling – din!

Vill du läsa mer om min yrkes- och utbildningsbakgrund, besök gärna min profil på LinkedIn.

linkedinliten